Experiență de neegalat

În calitate de inventator al garniturii mecanice flotante în urmă cu peste un secol, Cook Compression este de neegalat în experiența de aplicare a inelelor de tijă. Cook a furnizat inele pentru tije pentru zeci de mii de aplicații de succes în întreaga lume.

Dezvoltarea continuă, susținută de suport experimentat, are ca rezultat soluții personalizate de inele de etanșare, disjunctoare de presiune, inele de aerisire și inele de purjare/tampon care depășesc în mod constant abordările tradiționale.

O selecție completă de materiale, de la bronz la materiale nemetalice de înaltă performanță, îmbunătățește dramatic durabilitatea inelului de etanșare chiar și în cele mai solicitante aplicații.

Importanța inelelor pentru presetupe

Inelele de etanșare de presiune au un rol critic în compresoarele cu piston, oferind o etanșare mecanică dinamică în jurul tijei pistonului și împotriva cupei garniturii pentru a preveni scurgerea din cilindrul compresorului.

Fiabilitatea compresorului, eficiența, timpul de funcționare și rentabilitatea operațională pot fi îmbunătățite semnificativ prin optimizarea aplicațiilor cu inele de presetupă.

Design recomandat: Tehnologie inel presetupă cu emisii reduse

Inele de etanșare

Inelele de etanșare opresc sau restricționează fluxul de gaz din cilindru și în orificiul de aerisire sau piesa de distanță. Inelele de etanșare standard folosesc de obicei o tăietură radială și un inel cu tăiere tangentă, plus un inel de rezervă. Căile potențiale de scurgere sunt blocate de suprapunerea inelului.

Deși sunt proiectate pentru a oferi o etanșare completă, toate inelele standard permit cantități mici de scurgeri. Prin urmare, inelele de etanșare sunt aranjate în mod obișnuit în serie pentru a reduce secvenţial presiunea gazului în carcasa de etanşare.

Pentru operațiunile care necesită scurgeri aproape de zero, Cook Compression oferă o garnitură avansată de tije cu emisii scăzute. Această tehnologie brevetată încorporează design cu inele fără întreruperi pentru a elimina căile de scurgere și pentru a reduce emisiile fugitive sub limitele măsurabile.

Inele de aerisire

Inelele de aerisire se etanșează la capătul de joasă presiune al ansamblului de etanșare pentru a se asigura că scurgerea de gaz este forțată în afara conexiunii de aerisire, mai degrabă decât în jos pe tijă și în piesa de distanță. Cook Compression a stabilit de multă vreme standardul pentru performanța eficientă a inelului de aerisire în aplicații sensibile la mediu.

Inele de purjare/tampon

Inelele de purjare/tampon permit utilizarea unei bariere de gaz inert (de obicei azot) pentru o protecție suplimentară împotriva emisiilor. Prin încărcarea laterală a inelelor de etanșare în direcții opuse, inelele de purjare/tampon Cook Compression oferă o cameră practic fără scurgeri pentru mediul de purjare sau tampon.

Disjunctoare de presiune

Disjunctoarele de presiune acționează ca un orificiu pentru reglarea fluxului de gaz. Funcția lor principală este de a încetini refluxul de gaz pe cursa de aspirație pentru a evita deteriorarea inelelor și decuplarea acestora de tijă. Disjunctoarele de presiune reduc, de asemenea, debitul de gaz pe cursa de refulare, scăzând presiunea efectivă asupra inelelor de garnitură rămase.

Inele de curățare/ racloare

Preveniți contaminarea cu ulei

Inelele de curățare a uleiului joacă un rol critic în menținerea fiabilității compresorului cu piston, împiedicând uleiul de carter să contamineze componentele și procesele din aval.
Inelele care funcționează corect reduce, de asemenea, consumul de ulei și costurile, protejând în același timp mediul împotriva scurgerilor.

Cum funcționează inelele de curățare/ racloare?

Inelele de curățare sunt de obicei amplasate lângă ansamblul capului transversal. Acestea funcționează prin răzuirea peliculei de ulei de pe tija compresorului în timp ce aceasta se mișcă înainte și înapoi între cadru și cilindru. Pentru a fi eficiente, ștergătoarele trebuie să îndepărteze uleiul de pe întreaga circumferință a tijei pistonului și să aibă un profil de scurgere care să răspundă nevoilor specifice ale mașinii.

Inelele racloare Cook Compression sunt optimizate pentru fiecare aplicație și sunt construite din materiale care oferă echilibrul optim de rezistență, flexibilitate și durabilitate. Ele se află de obicei într-un aranjament cu două sau trei inele.

Inele de curățare RTV cu dublă acțiune

Inelele de curățare Cook Compression RTV oferă o soluție completă de ștergere a uleiului și de etanșare cu gaz, făcându-l o soluție ideală pentru prevenirea atât a scurgerilor de ulei, cât și a emisiilor fugitive. Designul include trei inele nemetalice într-un ansamblu cu o singură canelură și, de obicei, poate fi adaptat fără modificări ale carcasei.